Waar moet ik rekening meehouden om veilig te tanken?

Q8 maakt van veiligheid een absolute topprioriteit. Onze brandstoffen, onze tankstations en onze systemen voldoen allemaal aan de hoogste veiligheidsnormen. Desalnietemin geven je ook graag enkel tips mee, om zelf veilig te handelen op een tankstation: 

 • De noodstop:
  Elk station heeft een duidelijk aangeduide noodstop. Zorg ervoor dat je de noodstop weet zitten zodat je meteen kan reageren mocht dat nodig zijn.
   
 • Bezinedampen:
  Zet steeds jouw motor af, laat je gsm in de wagen en rook nooit op een tankstation. Ondanks dat benzinedampen op een tankstation gerecupereerd worden, blijven deze dampen steeds ontvlambaar en kan het kleinste vonkje  deze doen ontbranden.
   
 • Statische elektriciteit:
  Om jezelf te ontladen van statisch elektricitieit raak je best steeds met de blote hand de carrosserie van jouw wagen aan. Zeker als je terug in je wagen gaat raak dan achteraf opnieuw eerst de carrosserie aan voor je het tankpistool weer vastneemt.
   
 • Tankpistool:
  Hou het tankpistool steeds in de gaten tijdens het tanken zodat de tank niet overloopt. Vergeet ook zeker na het tanken het pistool niet terug te hangen.
   
 • Jerrycans:
  Vul een jerrycan nooit in de wagen of de kofferbak, maar zet hem op de grond. Laat het pistool ook altijd contact maken met de jerrycan om zo statische elektriciteit te vermijden.
   
 • Asbak:
  Leeg de asbak nooit in de vuilbak. Eén enkel smeulende sigaret kan de vuilnisbak in brand steken.
Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0
Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen
Mogelijk gemaakt door Zendesk