Dien ik mijn laadpaal te melden bij mijn netbeheerder?

Het is verplicht in België om al je laadpunten thuis en op het werk aan te melden bij je netbeheerder, ongeacht of het laadpunt (semi-)publiek of privaat is.

Dit geldt voor zowel nieuwe als reeds bestaande installaties. Ook al heb je de laadpaal een aantal jaar geleden laten installeren, dan dien je dit alsnog te melden.

In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest geldt als tweede verplichting ook het plaatsen van een slimme meter, mocht je hierover nog niet beschikken.

Hier kan je terugvinden hoe je het laadpunt kan aanmelden. Dit verschilt van regio tot regio.

We willen je er graag attent op maken dat het niet naleven van deze verplichting kan leiden tot boetes.