Ik heb de indruk dat ik meer betaald heb dan er aan brandstof in mijn tank kan. Wat nu?

De daadwerkelijke tank in een auto is altijd groter dan aangegeven in het onderhoudsboekje. Dit komt omdat er omwille van veiligheidsredenen altijd een bepaalde hoeveelheid lucht in de tank moet zitten. Daarom heeft elke tank een overvulbeveiliging die er voor zorgt dat de pomp afslaat als de tank vol zit. Soms komt het wel eens voor dat de overvulbeveiliging niet goed werkt en de tank ook wordt gevuld met brandstof in de ruimte die normaal voor lucht bestemd is.

De kans dat het verschil aan de pomp ligt is bijzonder klein. Onze pompen worden namelijk ieder jaar volgens wettelijke voorschriften door een erkend bedrijf geijkt. Een onafhankelijke instantie die de controle op de ijkwet handhaaft, voert bovendien regelmatig onaangekondigde controles uit. Dit alles ter bescherming van jou als consument.

Mocht je toch twijfelen, gelieve je dan te wenden tot de verantwoordelijke van het tankstation. Hij/zij zal je de nodige procedure uitleggen om je vermoeden grondig te onderzoeken. (klik hier voor de contactgegevens van het Q8 station)
Tankte je bij een onbemand station, dan vragen we je dit formulier te vervolledigen. We stellen dan meteen een onderzoek in en brengen je zo spoedig mogelijk op de hoogte van het resultaat.

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0
Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen
Mogelijk gemaakt door Zendesk